Веднъж Учителя отишъл с един от най-добрите си ученици в голям

...
Веднъж Учителя отишъл с един от най-добрите си ученици в голям
Коментари Харесай

Притча за това как да разрешаваме проблемите си

Веднъж Учителя отишъл с един от най-хубавите си възпитаници в огромен парк в подножието на планински рид, където една от най-интересните забележителности бил комплициран лабиринт с високи стени.

Учителя предложил на своя възпитаник да откри изхода на лабиринта. Ученикът се лутал през целия ден в плетеницата от пътеки, най-после, отпаднал, се свлякъл на земята и задремал. По някое време почувствал, че някой го буди.

Отворил очи и видял Учителя, който му споделил: „ Следвай ме ”. Ученикът, почувствал се извънредно неудобно, че не е съумял да извърши самичък задачата, тръгнал след Учителя. С бърза и уверена крачка наставникът излязъл от лабиринта и траял напред, като почнал да се изкачва по хълма. Стигнал върха, а щом дошъл и ученика, Учителя го предиздвикал да огледа надолу.

Оттам лабиринтът се вижда като на длан. „ Погледни, дали можеш отсам да намериш изхода на лабиринта? ”, попитал Учителя. „ Е, в този момент към този момент е напълно елементарно ”, отвърнал ученикът.

„ Тогава запомни урока, който получи през днешния ден, тъй като е за една от най-важните секрети в умеенето да управляваш. Колкото по-добре успееш да се дистанцираш от една обстановка, колкото по-отвисоко можеш да я погледнеш, толкоз по-обобщена картина ще видиш и по-лесно ще намериш вярното решение! ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР